جادههای سیستان و بلوچستان، دومین قربانگاه تلفات جادهای کشور؛
هموطنان عزیز با رانندگی ایمن، سفری بدون حادثه داشته باشیم
در حالی که استان سیستان و بلوچستان به عنوان دومین استان کشور با بیشترین تلفات جادهای روبهروست، پویش ملی "نه به تصادفات" با مشارکت مردم و نهادها کلید خورد و با فرهنگسازی و همکاری مردم، میتوانیم تعطیلاتی بدون تصادف داشته باشیم.

دکتر محمد حسن محمدی، در نشست بینبخشی پویش ملی "نه به تصادفات" اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان به عنوان دومین استان کشور در تلفات انسانی ناشی از تصادفات، نیازمند مشارکت گسترده مردم و دستگاههای اجرایی است.
وی با اشاره به آمار تلفات جادهای که سالانه بیش از ۲۰ هزار نفر است، این رقم را با تلفات دوران جنگ تحمیلی مقایسه کرد و گفت: در زمان جنگ سالیانه بیش از ۲۳ هزار نفر شهید میشدند، اما امروز سالانه بیش از ۲۰ هزار نفر در حوادث جادهای جان خود را از دست میدهند. این آمار نشاندهنده اهمیت موضوع است.
وی همچنین به معلولیتهای ناشی از حوادث جادهای اشاره کرد و افزود: در هر حادثه جراحات و معلولیتهایی ایجاد میشود که تا پایان عمر بر زندگی فرد و جامعه تأثیر میگذارد و با توجه به اینکه عامل اصلی تصادفات، عوامل انسانی است، میتوان با فرهنگسازی و تقویت قوانین قضایی، این حوادث را کاهش داد.
دکتر محمدی به خطرات ناشی از سرعت بالای سوختبرها و قاچاقچیان اتباع بیگانه در جادههای استان اشاره کرد و گفت: این افراد با سرعت بالا جان انسانها را در جادهها به خطر میاندازند و باید برای مقابله با این معضل برنامهریزی کنیم.
وی همچنین از هزینههای بالای حوادث ترافیکی خبر داد و افزود: سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ۱۰۰ میلیارد تومان جهت مصدومین حوادث ترافیکی هزینه صرف کرده است و امیدواریم با فرهنگسازی و مشارکت مردم، شاهد کاهش تصادفات باشیم.
دکتر احمدزاده، معاون حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان، نیز در این نشست از پویش ملی "نه به تصادفات" حمایت کرد و اعلام کرد: در سال ۱۴۰۲ و ابتدای سال ۱۴۰۳، استان شاهد کاهش ۱۷ درصدی تصادفات جادهای بوده است.
وی از دستگاههای اجرایی خواست تا در ایام نوروز نیز این موضوع را مدنظر قرار دهند و بر فرهنگسازی برای کاهش سرعت غیرمجاز و رانندگی پرخطر تأکید کرد.
وی گفت: مردم استان سیستان و بلوچستان انسانهای شریفی هستند و از آنها میخواهیم در رانندگی ایمن و پویش نه به تصادف ما را همراهی کنند.
دکتر شیخزاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، نیز گفت: این پویش با سه رویکرد کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت اجرا میشود.
وی افزود: در کوتاهمدت، هدف آگاهیرسانی به مردم و کاهش تلفات در تعطیلات عید است.
وی ادامه داد: بیشتر حوادث در بین مردان و جوانان رخ میدهد و عوامل اصلی تصادفات شامل سرعت غیرمجاز، خوابآلودگی، استفاده از تلفن همراه، تغییر جهت ناگهانی و رانندگی تدافعی است.
دکتر عبدالرزاقنژاد، رئیس اورژانس پیشبیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، نیز گفت: بر اساس گزارش سازمان پزشکی قانونی، سیستان و بلوچستان در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ دومین استان از نظر تعداد متوفیان ترافیکی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده است.
وی ادامه داد: بیشتر حوادث منجر به فوت در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ داده و تصادفات در جادههای یک طرفه نزدیک به شهر با شدت بیشتری اتفاق افتاده است.
سرهنگ خمر، فرمانده پلیس راه استان، نیزگفت: ۷۲ درصد تصادفات ناشی از عوامل انسانی است.
وی گفت: با استفاده از ظرفیتهای مجازی و آموزشهای لازم در نماز جمعه و سایر مکانها، باید فرهنگسازی کنیم تا شاهد کاهش تصادفات باشیم.
شایان ذکر است: دومین نشست پویش ملی "نه به تصادفات" با هدف کاهش تلفات جادهای و افزایش آگاهی عمومی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و دستگاه های اجرایی، نهادهای مرتبط با این موضوع صبح امروز برگزار شد.
comment