مسمومیت با قارچ های سمی
قارچ ها در مناطق گرم و مرطوب می رویند و پس از باران های موسمی و بروز رعد و برق شد بیشتری دارند. از باستان، بشر از قارچها به عنوان یک ماده خوراکی استفاده می کرده است. گاهی از قارچها برای ارزش دارویی و پزشکی آنها جهت درمان استفاده شده است. قارچ های سمی، ظاهری مشابه قارچ های خوراکی دارند و مصرف حتی تعداد اندک آنها می تواند موجب مخاطرات در سلامتی گردد. ترکیبات سمی قارچ ها، رنگ، بو یا مزه خاصی ندارند و تشخیص سمی یا غیر سمی بودن قارچ از روی شکل ظاهری ممکن نیست. پختن، کنسرو کردن یا منجمد کردن قارچ باعث از بین رفتن پتانسیل سمی آنها نمی شود. بروز مسمومیت و مرگ و میر در بسیاری مناطق کشور)بجز مناطق کویری( گزارش شده است. گزارشات مسمومیت بیشتر مربط به استان های شمالی، شمال غربی و غربی کشور است ولی در سایر استان ها نیز مسمومیت رخ داده است.
comment